Oppdatering

Data fra vinmonopolet oppdateres daglig, via dataene her, samt screen-scraping for lagerbeholdning. Ratebeer-data hentes ukentlig.

For en oversikt over oppdateringstidspunkter, se her

Hjelp

I tabellene over øl er det begrenset med plass, og noen forkortelser og merkelige skrivemåter kan forekomme. Forkortelsen "ABV" står for Alcohol By Volume, og er volumprosent alkohol. Score presenteres på formen "100 (100)" der det første tallet er Ratebeer sin "Overall score" (maks 100) og tallet i parantes er "Style score" (maks 100).

Ølfeil

Matching av øl fra Vinmonopolet og Ratebeer er ikke lett. Jeg har laget en algoritme som prøver etter beste evne, men denne er ikke 100% korrekt. Finner du feil finnes det en "rapporter feil" - link på hver detalj-side.

For å gjøre ting værre er det noen øl algoritmen ikke matcher, se her for en liste over disse og mulighet til å foreslå match.

Det er også noen øl som matches med "Alias-øl" hos Ratebeer, disse vil ikke score vises for. se her for en liste over disse og mulighet til å foreslå endringer.

Støtte

Jeg bruker ikke mye penger på denne siden, men det koster litt med serverplass og det går jo med noe tid. Hvis du ønsker å støtte meg med penger, bruk Flattr this. Ellers kan du jo vurdere å kjøpe en øl til meg om du ser meg på en pub?

Feilrapportering / forslag

Hvis du oppdager noen feil, eller har inspill til hvordan siden kan gjøres bedre, opprett et issue på GitHub.

Takk

Takk til Morten Barbarossa Brekkevold som har vært så vennlig å donere domenet ølmonopolet.no!

Takk til alle som har kommet med forslag, rapportert feil og dere som sprer ordet om sida!